Hansje in de kelder, of op zijn Vlaams Maaike in ’t Schrapaaiken, was de oude uitdrukking voor zwanger zijn. Een likeur die geschonken wordt als het heugelijke feit bekend wordt gemaakt aan familie en vrienden. In vroeger tijden zorgde een speciale bokaal ervoor dat tijdens het schenken een poppetje kwam bovendrijven. Het bijzondere aan deze […]

16 feb

Het verhaal gaat dat in 1842 de jongste bediende bij Wynand Fockink per ongeluk een sinaasappellikeur mengde met een bitter. Dit koste hem bijna zijn baantje, maar omdat het verkregen resultaat perfect van smaak was, mocht hij blijven. De half en half is uitgegroeid tot een van de meest verkochte likeuren bij Wynand Fockink, en […]

16 feb

Onze eigen Limoncello, genoemd citroenlikeur aangezien hij gewoon in Nederland wordt gemaakt. De citroen die hiervoor gebruikt wordt is 100% biologisch, met een alcoholpercentage van 28 % is deze likeur minder sterk dan de doorsnee Limoncello. Ook zit er minder suiker in dan normaal, daarom bewaren we de drank niet in de vriezer, maar gewoon […]

16 feb

Een specialiteit van Het Proeflokaal Wynand Fockink. Een mengsel van 1/3 deel sinaasappellikeur, 1/3 deel kruidenbitter en 1/3 deel jonge jenever, hierdoor ontstaat een kruidige , weinig zoete likeur. Een wandeling waarvoor je geen meter hoeft te lopen, alleen even bukken voor het nippen.