Hansje in de kelder, of op zijn Vlaams Maaike in ’t Schrapaaiken, was de oude uitdrukking voor zwanger zijn. Een likeur die geschonken wordt als het heugelijke feit bekend wordt gemaakt aan familie en vrienden. In vroeger tijden zorgde een speciale bokaal ervoor dat tijdens het schenken een poppetje kwam bovendrijven. Het bijzondere aan deze […]
Het verhaal gaat dat in 1842 de jongste bediende bij Wynand Fockink per ongeluk een sinaasappellikeur mengde met een bitter. Dit koste hem bijna zijn baantje, maar omdat het verkregen resultaat perfect van smaak was, mocht hij blijven. De half en half is uitgegroeid tot een van de meest verkochte likeuren bij Wynand Fockink, en […]
Misschien een lekkere likeur om mee te nemen naar je tante, en daar ter plekke op te drinken. Samengesteld uit een esprit van sinaasappel en bittere amandel, met een toevoeging van vanille.
Een dessert in een fles. Een combinatie van een vleugje koffie met flink wat vanille en nog andere ingrediënten maken deze likeur een goede keuze om met een kopje koffie te drinken of tezamen met een dessert.
Onze eigen Limoncello, genoemd citroenlikeur aangezien hij gewoon in Nederland wordt gemaakt. De citroen die hiervoor gebruikt wordt is 100% biologisch, met een alcoholpercentage van 28 % is deze likeur minder sterk dan de doorsnee Limoncello. Ook zit er minder suiker in dan normaal, daarom bewaren we de drank niet in de vriezer, maar gewoon […]
De boterbabbelaar is de enige “cream” likeur. Met zijn romige karamel smaak is het net een vloeibaar snoepje.
Een specialiteit van Het Proeflokaal Wynand Fockink. Een mengsel van 1/3 deel sinaasappellikeur, 1/3 deel kruidenbitter en 1/3 deel jonge jenever, hierdoor ontstaat een kruidige , weinig zoete likeur. Een wandeling waarvoor je geen meter hoeft te lopen, alleen even bukken voor het nippen.
Ter bestrijding van iedere soort verdriet. Na twee glazen zijn de wereldproblemen voor altijd opgelost. Het beetje bitter in deze likeur komt door de toevoeging van een weinig Amsterdams Bitter. De verdere ingrediënten zijn vanille, kaneel en malagaschillen.
Net als de Hollandse appeltaart bestaat deze likeur uit meer dan alleen appel. Met toevoegingen van kaneel en een tikje vanille komt deze likeur helemaal tot zijn recht.