Likeuren Wynand Fockink

Appeltaart

Net als de Hollandse appeltaart bestaat deze likeur uit meer dan alleen appel. Met toevoegingen van kaneel en een tikje vanille komt deze likeur helemaal tot zijn recht.

Bittere lijdenstroost

Ter bestrijding van iedere soort verdriet. Na twee glazen zijn de wereldproblemen voor altijd opgelost. Het beetje bitter in deze likeur komt door de toevoeging van een weinig Amsterdams Bitter. De verdere ingrediënten zijn vanille, kaneel en malagaschillen.

Boswandeling

Een specialiteit van Het Proeflokaal Wynand Fockink. Een mengsel van 1/3 deel sinaasappellikeur, 1/3 deel kruidenbitter en 1/3 deel jonge jenever, hierdoor ontstaat een kruidige , weinig zoete likeur. Een wandeling waarvoor je geen meter hoeft te lopen, alleen even bukken voor het nippen.

Boterbabbelaar

De boterbabbelaar is de enige “cream” likeur. Met zijn romige karamel smaak is het net een vloeibaar snoepje.

Citroen

Onze eigen Limoncello, genoemd citroenlikeur aangezien hij gewoon in Nederland wordt gemaakt. De citroen die hiervoor gebruikt wordt is 100% biologisch, met een alcoholpercentage van 28 % is deze likeur minder sterk dan de doorsnee Limoncello. Ook zit er minder suiker in dan normaal, daarom bewaren we de drank niet in de vriezer, maar gewoon in de koeling.

Crème Brûlée

Een dessert in een fles. Een combinatie van een vleugje koffie met flink wat vanille en nog andere ingrediënten maken deze likeur een goede keuze om met een kopje koffie te drinken of tezamen met een dessert.

Eau de ma Tante

Misschien een lekkere likeur om mee te nemen naar je tante, en daar ter plekke op te drinken. Samengesteld uit een esprit van sinaasappel en bittere amandel, met een toevoeging van vanille.

Half en half

Het verhaal gaat dat in 1842 de jongste bediende bij Wynand Fockink per ongeluk een sinaasappellikeur mengde met een bitter. Dit koste hem bijna zijn baantje, maar omdat het verkregen resultaat perfect van smaak was, mocht hij blijven. De half en half is uitgegroeid tot een van de meest verkochte likeuren bij Wynand Fockink, en nog nooit in smaak en kwaliteit overtroffen. De smaak is de helft sinaasappel. Kaneel, kruidnagel en een heel klein beetje anijs voor de verdere smaakvervolmaking, en uiteraard de bittere kruiden galanga en gentiaan. Tezamen geven al deze componenten een smaak die Half zoet en Half bitter is.

Hansje in de kelder

Een hemels mengsel van drie likeuren. Voor het grootste gedeelte volmaakt geluk, daarbij bitterkoekjes en een klein scheutje anijs.

Hemeltje

Een hemels mengsel van drie likeuren. Voor het grootste gedeelte volmaakt geluk, daarbij bitterkoekjes en een klein scheutje anijs.

Hempje licht op

Een likeur zuiverend voor het menselijk organisme, met een medicinale achtergrond. Als alle medicijn zo lekker zou smaken, Samengesteld uit sinaasappel, cacao en vanille met cascara toegevoegd.

Hoe langer hoe liever

De naam zegt het al, het zal zeker niet bij een of twee glaasjes blijven. Samengesteld uit vanille en sinaasappel, oranjebloesem en een tiental andere kruiden, die natuurlijk geheim blijven.

Kwartier voor vijven

De benaming van een van de vele likeuren die tijdens het borreluur geproefd en gedronken kunnen worden. Geperst frambozensap met kaneel, sinaasappel, vanille en bittere amandel vervolmaakt tot een perfecte likeur.

Monastique

Een traditioneel likeur gemaakt door de monniken. Deze friszoete likeur krijgt zijn smaak van een sinaasappel esprit met gember en een tik bergamot.

Na achten

Cacao en pepermunt, in een bepaalde verhouding gemengd met elkaar, geven deze likeur zijn typische “after eight “smaak.

Pruimpje prik in

De uitgeperste pruimen, met een hoeveelheid gestookte pruimen (Eau de Vie de Prune) geven deze likeur een lekkere en frisse smaak.

Venusolie

Waarschijnlijk een likeur van Franse oorsprong, “Huile de Venus”genaamd. Aan deze drank werden bijzondere liefdeskrachten toegeschreven. Samengesteld uit sinaasappel en vanille met een bittere amandel en oranjebloesem.

Vergeet mij niet

Scheiden doet lijden, afscheid doet pijn. Met deze fruitige likeur in den vreemde belandt, altijd een aandenken aan de gever of geefster. Kersensap met gestookte kersen maken samen met vanille en sinaasappel deze likeur.

Volmaakt geluk

De naam van deze likeur spreekt voor zich. Het is een distellaat van rozenblaadjes en violenblaadjes, met toevoeging van sinaasappel, vanille en amandel. Dit volmaakt geluk zal U verrassen met haar puurheid en zoetheid.

Jenever

Jonge Jenever

€3.25

Een prachtige ambachtelijke zachte jonge borrel met een alcoholgehalte van 35 vol.%

Korenwijn

€4,00

Voor de korenwijn wordt de moutwijn nogmaals gedistilleerd. Minimaal 50 % van deze moutwijn en vaak nog een gerijpt in houten vaten zorgt voor een mooi Hollands product. Door het hoge percentage moutwijn is de graan smaak duidelijk aanwezig.

Oude Jenever

€3,50

Een oude jenever volgens traditioneel jeneverrecept gemaakt, met een alcoholgehalte van 38vol.%

Rogge Jenever

€4,00

Een gerijpte jenever bereid met 100 % moutwijn die uitsluitend met rogge wordt gestookt met een alcoholpercentage van 38 vol. %. Rogge is een oude graansoort en geeft deze jenever zijn wat zwaardere, lichtzoete smaak.

Spelt Jenever

€4,00

Een gerijpte jenever bereid met 100 % moutwijn die uitsluitend met spelt wordt gestookt, met een alcoholpercentage van 38 vol. %. Spelt wordt ook wel oer-tarwe genoemd en geeft deze jenever zijn sterke aardse, volle smaak.

Superior Jenever

€4,00

Een fijne gerijpte jenever van superieure kwaliteit bereid uit 100 % moutwijn en een alcoholpercentage van 38 vol. %, drie jaar gelagerd in Amerikaans eikenhouten vaten.